Вход
Количката е празна
Търси

Плажни чанти 

Плажната чанта трябва да е голяма, за да събере необходимите за плаж вещи - хавлия, бански, очила, козметика, джапанки и други. Обикновено чантите за плаж са с дълги дръжки за носене под мишница или за през рамо. Изработени са от леки, но здрави текстилни материи, а цветовете са ярки и красиви.  Поддръжката на плажните чанти е лесна, защото могат да се перат дори в пералнята. При нас ще откриете както евтини плажни чанти, така и стилни плетени плажни кошници.

В онлайн магазин luxzona.eu се стремим да предлагаме огромно разнообразие от топ модели плажни чанти с високо качество и ефектен дизайн, едноцветни, шарени и с красиви картинки плажни чанти.

Плажни чанти

Плажните чанти са аксесоар, от който хората, най-вече дамите, се нуждаят, особено лятото за плажа, а дори и за пикник. Плажните чанти са необходимост, заради предназначението и удобството при ползване. В тях има достатъчно място да се поставят принадлежности, като хавлия, джапанки, постелка за лежане, бански, очила, козметични продукти против изгаряне и други подобни, както и книга за четене, или друго четиво. Големината, формата и материала за изработване на плажни чанти са от особено значение. По-големите плажни чанти са по-практични, защото могат да съберат почти всичко.
Добре знаем, че тръгнем ли на морска почивка, а защо не и на планинска, едно от важните неща, които вземаме със себе си, това е удобната чанта, каквато е плажната чанта.

История на плажните чанти

Плажни чанти 1
Плажни чанти - подготви се за лятото

Ще ви разкажем за историята на плажните чанти в България. В миналото, плажните чанти също са били необходимост, въпреки, че не е имало голям избор, както сега. Плажовете не са били толкова много, колкото сега и потребността от плажна чанта не е била голяма. Хората ги изработвали сами, от подръчни материали, най-вече обикновен плат, или бризент, без да наблягат на качеството при изработката и качеството на материала. Единствено важно условие било платът да бъде непромокаем. В някои случаи плажните чанти представлявали обикновена мрежа, подобна на риболовната, с подходящ хастар, за да събира необходимите вещи. В търговската мрежа трудно се намирали удобни плажни чанти. Оформлението и декорацията на плажните чанти също било доста оскъдно, визията - еднообразна и затова дамите предпочитали да си ги изработят сами, по техен вкус, за да се отличават от масово продаваните продукти в търговската мрежа. По-изобретателните и творчески настроени сред тях, съчетавали различни материали и технологии при изработването на желаните от тях плажни чанти.

Как да изберем подходяща плажна чанта

Плажни чанти 2
Плажни чанти - взимай и към плажа

Предвид условията на плажа и планината /пясък, вода, трева /, плажните чанти трябва да бъдат изработени от подходящ непромокаем материал, влагоустойчиви и бързосъхнещи, по възможност с прегради и оформено дъно, за да се поставят в изправено положение. Друго важно условие е самата плажна чанта да е лека, за да не се утежнява допълнително, след като се напълни. Дръжките на плажните чанти трябва да са достатъчно дълги, за по-удобно носене - под мишница или на рамо. Изработени са от въже или подходящ здрав материал, придаващ усещане за рибарска мрежа. Препорачително е дръжките на плажните чанти да са с възможност за удължаване или скъсяване заради различния начин на носене.

Видове плажни чанти

В днешно време разнообразието на плажни чанти е огромно, за всеки вкус и предпочитание. Едно е общото между тях - цветовата гама е в топли, слънчеви, пастелни цветове. Формата на плажните чанти също е разнообразна, но преобладава тази на пресечен конус или тип “лале”. А може да бъде просто торба за рамо с правоъгълна форма. Всички плажни чанти са направени от висококачествен, непромокаем материал със, или без подплата. Срещат се също плажни чанти, изработени от дантела, или мрежа, или плетени - от полиестер, тип кошница, за носене в ръка и под мишница.
Външността на плажните чанти също е от значение – а за някои хора е може би и най-важната. Но модната индустрия има решение за всеки. И тъй като желанията на дамите са най-различни, както по отношение на цвета и декорацията, така и по отношение на големината на плажната чанта. Луксзона има широк асортимент от продуктии, който ще срещне нуждите ви!

Видове плажни чанти от luxzona.eu

Плажни чанти 3
Плажни чанти - правилния избор

Едни от плажните чанти са с щампа или апликация. Винаги на мода са флоралните мотиви - красиви пролетни или летни цветя, екзотични птици или животни. Също така много харесвани са плажните чанти с изображения на морски пейзажи, морско дъно или морска звезда, с палми и пясъчен замък. Предлагаме плажни чанти с любимите ни морски обекти – коребчета, мрежи, въдици, корабни въжета. Изображението може да бъде и корабен рул върху подходящ цвят. Не по-малко интересни са и плажните чанти в различни райета-комбинация бяло и синьо; бяло и черно; комбинация- жълто и кафяво; зелено и кафяво, а може и в повече цветове. Райетата могат да бъдат както хоризонтални, така и вертикални. Върху тези райета са поставени картини с красиви морски изгледи. Интерес представляват и плажните чанти с изображение на животни, и нашумелите слончета, еднорози и фламингота. Относно плата за изработване на плажни чанти, предлагаме такива от текстил - лен или дънков плат, но задължително с непромокаем хастар. Те могат да се затварят с цип и да имат страничен джоб за дребни принадлежности. Допълнително, плажните чанти могат да имат и вътрешен джоб за поставяне на телефон или портмоне.
Голяма част от плажните чанти са в един основен топъл цвят / жълт, бежов, оранжев, син, червен/, като са украсени допълнително с мънисти, цветни пера или цветна панделка. За по-взискателните дами, предлагаме плажни чанти в етномотиви, като например младо момиче в красива народна носия, или елементи от нашия фолклор, като накити. Най-новите тенденции при плажните чанти са, те да се изработват от екоматериал-екокожа, или просто екоплат в удобна големина и форма -за плаж, пикник, или просто пазаруване, т.е. универсално предназначение. Екоматериалите се препоръчват и предпочитат за плажни чанти заради намаляване ефекта от глобалното затопляне и съхраняване на околната среда, което касае цялото човечество. Каквато и да е, плажната чанта си остава едно удобство. Може да се каже, че за всеки вкус и предпочитание има подходящи плажно чанти. А от друга страна, те са невероятен завършек на облеклото, отиват на тена ви, на пясъка и морето.
Плажните чанти от Луксзона са допълнение към тоалета ви. От еко кожа, плат, брезент, те ще направят визията ви още по-услепителна. Ако искате всеки на плажа да ви заговори – поръчайте плажна чанта от Луксзона. Открийте разнообразието от модети тук: luxzona.eu!

История на плажните чанти
Как да изберем подходяща плажна чанта
Видове плажни чанти
Видове плажни чанти от luxzona.eu

Голяма чанта от плат, подходяща за плаж

Голяма чанта от плат, подходяща за плаж

Голяма чанта от плат, подходяща за плаж

Плажна чанта от плат 

Голяма чанта от плат, подходяща за плаж

Голяма чанта от плат, подходяща за плаж

Голяма чанта от плат 

Голяма чанта от плат 

Евтина плажна чанта

Плажна чанта от плат 

Плажна чанта от плат 

Плажна чанта от плат 

Плажна чанта от плат 

Чанта за плаж

Ленена плажна чанта

Ленена плажна чанта

Резултати 1 - 60 от 156

Абонамент

Бъдете информирани за нашите промоции:
Условия
Luxzona.eu Специализиран онлайн магазин luxzona.eu за дамски и мъжки чанти, раници, куфари, сакове, портфейли и портмонета. В магазина може да намерите мъжки и дамски чанти от естествена и еко кожа или от плат, дамски портмонета, мъжки портфейли и калъфи за документи от естествена кожа с високо качество. В раздел раници са представени ученически раници, дамски раници, раници за лаптоп и документи, туристически и спортни раници. В отделна категория са публикувани бизнес чанти. Предлагаме богат асортимент от модели плажни чанти.

Вход

регистрация

Real time web analytics, Heat map tracking